Spune adio discomfortului! Tratamentul hemoroizilor cu Dr. Makkai

Alătură-te pacienților care au găsit alinare și confort cu tratamentele inovatoare pentru hemoroizi oferite de Dr. Makkai.

0
ani de experiență
0 +
intervenții chirurgicale
0 +
participări la conferințe internaționale
0 +
articole în reviste internaționale de specialitate
0
ani de experiență
0 +
intervenții chirurgicale
0 +
participări la conferințe internaționale
0 +
articole în reviste internaționale de specialitate

Tipuri de hemoroizi

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt vene umflate și inflamate în zona anală. Acestea pot fi comparate cu varicele care apar în alte părți ale corpului.

Hemoroizi interni

Se dezvoltă în interiorul anusului și nu sunt de obicei vizibili. Aceștia sunt clasificați în 4 grade, în funcție de severitate. Gradul 1 – rămân permanent în interior, gradul 2 – se exteriorizează în momentul scaunului și intră spontan înapoi, gradul 3 – se exteriorizează în momentul scaunului și pot fi reduși cu degetul, gardul 4 – nu pot fi reduși.

Hemoroizi externi

Apar sub pielea din jurul anusului și pot fi simțiți la palpare. Pot deveni foarte dureroși dacă se formează un cheag de sânge în interiorul lor (tromboză hemoroidală).

Hemoroizi prolapsați

Hemoroizii interni care se extind până la deschiderea anală și pot fi simțiți în afara anusului.

Factori de risc

Vârsta

Riscul de hemoroizi crește odată cu vârsta, deoarece țesuturile care susțin venele din zona anală se pot slăbi.

Sarcina

Presiune pe perineu este crescută în timpul sarcinii, scazând intoarcerea venoasa și favorizând apariția hemoroizilor.

Stil de viață sedentar

Statul prelungit pe scaun crește riscul de hemoroizi.

Constipația, diareea cronică sau șederea prelungită pe toaletă

Acestea pot duce la efort repetat și presiune crescută în zona perineului.

Simptome frecvente

Sângerare nedureroasă

Observarea de sânge roșu deschis pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă după defecație.

Disconfort sau durere

Senzație de disconfort, mâncărime sau durere în jurul anusului.

Umflături sau noduli la nivelul anusului

Acestea pot fi simțite la palpare și pot cauza disconfort.

Prolaps

Hemoroizii interni pot prolaba (ieși) prin anus, devenind vizibili și mai dureroși.

Cauze comune ale apariției hemoroizilor

Presiune crescută în zona pelviană și rectală

Aceasta poate fi cauzată de sarcină, obezitate, statul prelungit pe scaun, tuse cronică sau eforturi repetate la defecație.

Slăbirea țesuturilor de susținere

Pe măsură ce îmbătrânim, țesuturile care susțin venele din zona rectală și anală se pot slăbi, favorizând apariția hemoroizilor.

Diagnostic și Tratament

Opțiuni de Tratament

Tratamente nechirurgicale

Acestea pot include medicamente topice, medicamente luate pe cale orală și modificări dietetice pentru a preveni constipația.

Intervenții chirurgicale

Proceduri cu laser sau ligaturi de arteră hemoroidară sub control Doppler (THD) pentru o recuperare mai rapidă, în marea majoritate a cazurilor sau pentru cazuri mai severe, Dr. Makkai poate recomanda o hemoroidectomie (îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor).

Diagnostic și Consultație

Consultă un specialist

În timpul consultației, Dr. Makkai va evalua simptomele, istoricul medical și situația locală a hemoroizilor pentru a determina cea mai bună abordare.

Examinări recomandate

Poate include un examen fizic cu un examen rectal digital și, în unele cazuri, proceduri precum colonoscopia pentru a exclude alte condiții.

Plan de tratament personalizat

În funcție de severitatea și tipul hemoroizilor, Dr. Makkai va recomanda un plan de tratament personalizat.

Pregătirea pentru Intervenție

Instrucțiuni preoperatorii

Nu necesită pregătire specială.

Ziua intervenției

Informații despre ce să aștepți în ziua procedurii, inclusiv durata operației și tipul de anestezie utilizat.

Îngrijire postoperatorie

Sfaturi pentru gestionarea durerii, dieta postoperatorie și recomandări pentru o recuperare rapidă și eficientă.

Instrucțiuni preoperatorii

Nu necesită pregătire specială.

Ziua intervenției

Informații despre ce să aștepți în ziua procedurii, inclusiv durata operației și tipul de anestezie utilizat.

Îngrijire postoperatorie

Sfaturi pentru gestionarea durerii, dieta postoperatorie și recomandări pentru o recuperare rapidă și eficientă.

Dr. Makkai abordează și alte tipuri de patologie perianală:

Fisuri anale

Fistule perianale

Abcese perianale

Beneficiile Tratamentului la Dr. Makkai

Expertiză și experiență

Dr. Makkai are o vastă experiență în tratamentul hemoroizilor, folosind cele mai noi metode și tehnologii.

Tehnici avansate

Utilizarea tehnicilor minim invazive și a tehnologiei laser pentru o recuperare mai rapidă și mai puțin dureroasă.

Abordare personalizată

Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament adaptat nevoilor și condiției sale specifice.

De ce să lucrezi cu mine?

Dr. Silviu Makkai

Membru al Comitetului de Educație al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică (ARCE)

Sunt Dr. Silviu Makkai, medic primar în chirurgie generală și doctor în științe medicale, cu o experiență vast dobândită pe plan national si internațional.

Misiunea mea este să furnizez îngrijirea medicală de cea mai bună calitate, îmbunătățind în mod continuu calitatea vieții pacienților mei.

Recenzii Google

5/5
Cosmin Filip
Cosmin Filip
2023-06-07
Pe langa calificarea si experienta in domeniu, comunicarea reprezinta un alt punct forte al dl. Dr. Silviu Makkai. Calmul cu care raspunde la orice intrebare, folosind cuvinte pe intelesul pacientului, ajuta foarte mult la construirea increderii necesare unei interventii chirurgicale. Post operatoriu, nivelul de comunicare si sfaturile oferite, raman la acelasi nivel ridicat. In concluzie, un medic pe care eu l-as recomanda cunoscutilor.
nicole iubu
nicole iubu
2023-06-06
Mulțumim domnului doctor Makkai Silviu pentru profesionalism și dedicare! Un doctor complet: un chirurg excepțional și un om dedicat pacienților și profesiei! M-a operat atât pe mine cât și pe soțul meu și îl recomand cu toată inima!
komat komat
komat komat
2023-06-06
Buna, Sunt Ramona In urma unei sarcini gemelare am luat foarte mult in greutate, ( nu ca as fi fost slaba pina atunci, toata viata am fost supraponderala). Am facut operatia de gastric slim la inceputul lui Aprilie, dupa doua luni am slabit 22 kg , sunt foarte multumita si imi pare rau ca nu am facut aceasta operatie mai repede. Doctorul Makkai este foarte atent la detalii iar in timpul operstiei mi-a rezolvat si o hernie ombilicala pt care ii multumesc mult. Il recomand pe acest medic , este foarte bun in ceea ce face si atent la detali , cu rezolvari la toate problemele si grijuliu cu pacienti lui.
Andreea Nichitescu
Andreea Nichitescu
2023-05-30
Domnul doctor Makkai este un medic extraordinar, de nota 10+. Am fost plăcut impresionata de calmitatea, prietenia, deschiderea si empatia cu care tratează pacienții. Pe langa profesionalismul de care a dat dovada, este si extrem de prompt si atent la nevoile pacientului. Un domn doctor cum rar am întâlnit, si pe care il recomand cu cea mai mare încredere. Am fost, de asemena, plăcut impresionata de grija si implicarea oferita. Va mulțumesc mult si v-aș clona pentru susținerea unui sistem medical mai bun.
Gabriel Ciocia
Gabriel Ciocia
2023-05-30
Un medic absolut fantastic. Domnul Makkai este un om extrem de cumsecade, calm si foarte cald, tine in permanenta contactul cu pacientul si cu cei apropiati si iti ofera ajutor ori de cate ori ai avea nevoie, mult peste ceea ce ar fi de asteptat. Este de asemnenea un chirurg excelent. Desi operatia a avut un grad ridicat de risc interventia a fost fara complicatii iar recuperarea rapida si nedureroasa. Am ajuns cu o tumora maligna destul de mare pe colonul descendent care aproape penetra peretele ureterului si muschiul psoas. Din cauza riscului procedurii si a altor considerente, varsta inaintata, anevrism de aorta, AVC in trecut, tratament anticoagulant permanent si per total o conditie fizica precara, alti doctori nici nu au vrut sa se implice in cazul nostru. Dar am avut noroc, l-am cunoscut pe domnul doctor Makkai. Nu exagerez, i-a salvat viata mamei mele. Din prima consultatie pe care am avut-o cu dumnealui am observat on grad de implicare la care nu mai speram. El ne-a indrumat pas cu pas si in mod accelerat prin procesul de refacere a tuturor investigatiilor. A sunat personal la clinicile din Brasov si ne-a planificat la CT-uri de abdoment, pelvis si torace si la RMN, toate in mai putin de o saptamana. Ne-a programat la: Dr-ul Popa Bogdan (Regina Maria) pentru prelevarea biopsiei Dr-ul Felix Farcas (Sf Constantin) pentru o opinie fata de anevrismul de aorta Dr-ul Perscaru Florentina (Regina Maria) pentru controlul oncologic Dr-ul Nagy Botond (Sf Constantin) care i-a montat stentul de ureter, o masura preventiva inaintea operatiei de rezectie a tumorii De asemenea, ne-a facut legatura cu o asistenta excelenta si la fel de cumsecade Gabriela (Gaby-Med Brasov) pentru ingrijire la domicilui, indeosebi pentru tratarea ranilor aparute in jurul stomei. Am fost notificati chiar inainte sa inceapa operatia si m-a sunat personal imediat dupa ce a terminat. Am fost in contact de 3 ori in acea seara sa ne tina la curent cu ceea ce se intampla. Dupa operatie am ramas socat sa vad ca mama se putea misca mult mai usor ca inainte, parca intinerise cu 10 ani. Un sentiment de fericire greu de descris. Nota 10 e prea putin. Va multumesc mult domnule doctor!
Claudia Cojocaru
Claudia Cojocaru
2023-05-30
Super medic chirurg.Dr.Makkai Silviu .

Recenzii Facebook

5/5
Diana Florica
Diana Florica
2023-06-06
recommends
Mulțumesc din suflet domnului doctor Makkai Silviu și echipei dumnealui care mi-au salvat viața în regim de urgenta ! Un medic pentru care nota 10 sau 5 steluțe sunt mult ,mult prea puține . In 52 ani nu am întâlnit până acum un medic cu atâta dedicație pentru meseria dumnealui ,dedicat pacientului și extrem de calm . Comunicarea medic -pacient excelenta foarte detaliata și pe înțelesul meu . Mii de mulțumiri pt un OM și MEDIC minunat ! Sistemul medical din România ar fi de vis daca ar exista mai multi medici ca domnul doctor Makkai.♥️ Multa ,multă sănătate sa puteți ajuta cat mai mulți pacienți aflați în necaz!🙏🙏🙏
Andreea Nichitescu
Andreea Nichitescu
2023-05-30
recommends
Domnul doctor Makkai este un medic extraordinar, de nota 10+. Am fost plăcut impresionata de calmitatea, prietenia, deschiderea si empatia cu care tratează pacienții. Pe langa profesionalismul de care a dat dovada, este si extrem de prompt si atent la nevoile pacientului. Un domn doctor cum rar am întâlnit, si pe care il recomand cu cea mai mare încredere. Am fost, de asemena, plăcut impresionata de grija si implicarea oferită . Vă mulțumesc mult si v-aș clona pentru susținerea unui sistem medical mai bun.
Lumi Elena
Lumi Elena
2023-05-25
recommends
Un medic excepțional,implicat șî mereu alături de pacienți,chiar și după operație!!Mulțumim din suflet domnului doctor Silviu Makkai,care dă dovadă de profesionalism!Mulțumesc lui Dumnezeu că ni l-a scos în cale!🙏🙏Recomand cu încredere,un medic deosebit!!
Gabriel Ciocia
Gabriel Ciocia
2023-05-24
recommends
Un medic absolut fantastic. Domnul Makkai este un om extrem de cumsecade, calm si foarte cald, tine in permanenta contactul cu pacientul si cu cei apropiati si iti ofera ajutor ori de cate ori ai avea nevoie, mult peste ceea ce ar fi de asteptat. Este de asemnenea un chirurg excelent. Desi operatia a avut un grad ridicat de risc interventia a fost fara complicatii iar recuperarea rapida si nedureroasa. Am ajuns cu o tumora maligna destul de mare pe colonul descendent care aproape penetra peretele ureterului si muschiul psoas. Din cauza riscului procedurii si a altor considerente, varsta inaintata, anevrism de aorta, AVC in trecut, tratament anticoagulant permanent si per total o conditie fizica precara, alti doctori nici nu au vrut sa se implice in cazul nostru. Dar am avut noroc, l-am cunoscut pe domnul doctor Makkai. Nu exagerez, i-a salvat viata mamei mele. Din prima consultatie pe care am avut-o cu dumnealui am observat on grad de implicare la care nu mai speram. El ne-a indrumat pas cu pas si in mod accelerat prin procesul de refacere a tuturor investigatiilor. A sunat personal la clinicile din Brasov si ne-a planificat la CT-uri de abdoment, pelvis si torace si la RMN, toate in mai putin de o saptamana. Ne-a programat la: Dr-ul Popa Bogdan (Regina Maria) pentru prelevarea biopsiei Dr-ul Felix Farcas (Sf Constantin) pentru o opinie fata de anevrismul de aorta Dr-ul Perscaru Florentina (Regina Maria) pentru controlul oncologic Dr-ul Nagy Botond (Sf Constantin) care i-a montat stentul de ureter, o masura preventiva inaintea operatiei de rezectie a tumorii De asemenea, ne-a facut legatura cu o asistenta excelenta si la fel de cumsecade Gabriela (Gaby-Med Brasov) pentru ingrijire la domicilui, indeosebi pentru tratarea ranilor aparute in jurul stomei. Am fost notificati chiar inainte sa inceapa operatia si m-a sunat personal imediat dupa ce a terminat. Am fost in contact de 3 ori in acea seara sa ne tina la curent cu ceea ce se intampla. Dupa operatie am ramas socat sa vad ca mama se putea misca mult mai usor ca inainte, parca intinerise cu 10 ani. Un sentiment de fericire greu de descris. Nota 10 e prea putin. Va multumesc mult domnule doctor!
Laura Balan
Laura Balan
2023-05-08
recommends
Este un bun prieten in primul rand cu pacientii ,iti expilca pe termeni ,este un doctor extraordinar si are o mana usoara !! Ii multumesc foarte mult pentru munca care o depune pentru un pacient.Mult succes in continuare domnul Makkai !🤗
Alexandra Ioana Bularca
Alexandra Ioana Bularca
2023-05-04
recommends
Intamplarea a facut sa ajung pe mainile domnului doctor Makkai pentru o colecistectomie de urgenta. De la prima intalnire si pana dupa iesirea din spital, domnul doctor mi-a aratat ca se poate si ca in filme: am discutat de fiecare data fara graba, cu rabdare, cu exemple, cu profesionalism, cu blandete. Il vedeam pe domnul doctor si de 2-3 ori pe zi, interesandu-se de starea si recuperarea mea. Contactul in spital, dar si dupa externare a fost zilnic, primind raspuns la orice intrebare as fi pus-o. Nu cred ca as fi putut nimeri mai bine. Asa ar trebui sa arate normalitatea. Va sunt recunoscatoare, domnule doctor, pentru fiecare clipa petrecuta in grija dvs.!
Condrea David
Condrea David
2023-04-18
recommends
Am ramas placut impresionat de acest doctor. Deseori medicii, datorita anumitor factori printre care si faptul ca au invatat mult si cunosc mult mai multe decat un om simplu, se poarta superior cu cei din jur. Nu iti explica ce fac, nu se coboara la nivelul pacientului. Am avut intamplator ocazia sa aud o conversatie a unui alt cadru medical, coleg cu dansul ("inferior in grad"). Si zicea ca e usor si placut sa lucrezi cu domnul Dr. Silviu. Asta fiind marturia unui asistent, care lucreaza cu mai multi doctori. Marturia asta, are mai multa insemnatate decat a mea, pentru ca dovedeste ca nu a fost prefacut cu pacientul, ci ca acesta e domnul Makkai. Mi-ar place ca toate cadrele medicale cu care voi interactiona in viitor sa fie ca dumnealui. Chiar se intereseaza de pacient.
Stas  Madan
Stas Madan
2023-04-13
recommends
Recomand acest Doctor cu toată inima și tot sufletul … Un adevărat Profesional și un Om cu Inima Mare care ma ajutat peste toate Măsurile…. Un Doctor “ exemplu” pentru toate Clinicile Va mulțumesc Dnu Doctor pentru tot ce ati făcut pentru mine , sa va dea Dumnezeu Sănătate .
Silviu Santu
Silviu Santu
2023-03-06
recommends
După anii de durere, sângerare și disconfort am întâlnit acest medic minunat. Dupa operație recuperarea a fost ușoară și cu multă grijă și atenție din partea medicului. Vă mulțumesc, domnule doctor! Îmi exprim toată recunoștința pentru dvs., pentru efortul, grija, profesionalismul, răbdarea, empatia și dedicația de care ați dat dovadă! Sunteți un om extraordinar, un medic de excepție. Vă doresc să fiți mereu sănătos și să aveți parte doar de tot ce este mai bun și frumos!
Eva Albertfi
Eva Albertfi
2023-02-25
recommends
Un medic de excepție! Cu foarte mult profesionalism, , empatie. Cu foarta multa răbdare, gata mereu să-ți sara în ajutor. Îți dă explicații amănunțite pe înțelesul pacientului. Mulțumim foarte mult pentru ajutorul acordat!

Dr. Silviu Tiberiu Makkai Popa

Medic specialist Chirurgie generală

Opinii
5/5

COSMIN (31.05.2023): Pe lângă calificarea și experiența în domeniu, comunicarea reprezintă un alt punct forte al dl. Dr. Silviu Makkai. Calmul cu care răspunde la orice întrebare, folosind cuvinte pe ințelesul pacientului, ajută foarte mult la construirea încrederii necesare unei intervenții chirurgicale.

5/5

ASTALUS (14.05.2022): În primul rând o persoana foarte empatică, cu o comunicare foarte detaliată și precisă a diagnosticului și metodelor de rezolvare. Calitatea actului medical și urmărirea evoluției în timpul spitalizării, precum și după externare, au fost la cel mai înalt nivel de profesionalism.
Multumesc dr. Makkai.

5/5

ADI (20.04.2022): Un medic de excepție, amabil, comunicativ, devotat meseriei. Un specialist și în primul rând, un OM, în adevăratul sens al cuvântului.

5/5

POPESCU (15.04.2022): Cuvintele nu pot exprima recunoștință pe care o simt acum pt profesionalism și grija pe care mi-ați oferit-o.
Sunteți un medic de EXCEPȚIE , un OM frumos la suflet și cu siguranță veți fi mereu RESPECTAT.

Întrebări Frecvente (FAQ)

Timpul de recuperare variază, dar majoritatea pacienților se pot întoarce la activitățile normale în câteva zile până la o săptămână.

Ca orice procedură medicală, există riscuri minore, care vor fi discutate în detaliu în timpul consultației.

Dr. Makkai va oferi sfaturi personalizate pentru prevenirea reapariției, inclusiv modificări ale dietei și stilului de viață.

Suna!
× Scrie-mi!