Împreună în lupta ta împotriva cancerului de colon

Ne dedicăm să îți oferim cele mai bune opțiuni de tratament, într-un mediu în care te simți înțeles și respectat.

0
ani de experiență
0 +
intervenții chirurgicale
0 +
participări la conferințe internaționale
0 +
articole în reviste internaționale de specialitate
0
ani de experiență
0 +
intervenții chirurgicale
0 +
participări la conferințe internaționale
0 +
articole în reviste internaționale de specialitate

Ce sunt cancerele de colon și de rect?

Cancerul de Colon și Rect

Cancerul colorectal reprezintă creșterea necontrolată a celulelor maligne în colon sau rect. Este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer și poate fi tratat eficient dacă este descoperit în stadii incipiente.

Statistici: Aproximativ 1 din 20 de persoane va dezvolta cancer colorectal în timpul vieții. Detectarea timpurie și tratamentul adecvat pot crește semnificativ șansele de supraviețuire.

Simptomele Cancerului Colorectal

Schimbări în tranzitul intestinal

Pacienții pot experimenta constipație, diaree sau o schimbare în consistența sau forma scaunului, care persistă mai mult de câteva zile.

Sângerări rectale

Prezența sângelui în scaun sau sângerări rectale pot fi semne ale cancerului colorectal.

Durere abdominală

Dureri abdominale persistente, crampe sau disconfort pot indica prezența cancerului.

Pierdere în greutate neexplicată

Scăderea neașteptată în greutate, fără schimbări în dietă sau activitate fizică, poate fi un semn de alarmă.

Cauze și Factori de Risc

Istoricul familial

Persoanele cu rude de gradul întâi care au avut cancer colorectal prezintă un risc mai mare.

Vârsta

Majoritatea cazurilor de cancer colorectal apar la persoanele de peste 50 de ani, deși poate afecta și persoane mai tinere.

Stil de viață

O dietă bogată în carne roșie și procesată, fumatul, consumul excesiv de alcool și grăsimi, lipsa fibrelor din dietă și lipsa activității fizice pot crește riscul.

Diagnosticare și Tratament

Tipuri de Tratament

Chirurgia

Presupune de cele mai multe ori rezecția parțială a colonului, dar în cazuri rare poate presupune o colectomie subtotală.

Radioterapia

Aceasta este adesea utilizată înaintea sau după chirurgie, pentru a diminua volumul tumoral sau a distruge celulele canceroase rămase.

Chimioterapia

Este folosită pentru a distruge celulele canceroase aflate la distanță de tumora inițială, fiind adesea recomandată după chirurgie pentru a reduce riscul de recidivă.

Diagnosticarea Cancerului de colon

Teste de Screening

Testele de screening, cum ar fi colonoscopia, sunt esențiale pentru detectarea timpurie.

Colonoscopia

Această procedură permite medicilor să examineze interiorul întregului colon și să identifice polipii sau alte anomalii și să preleveze biopsii.

Biopsia

În cazul detectării unor polipi sau a altor anomalii, se poate efectua o biopsie pentru a determina dacă sunt maligni.

Etapele Operației

Pregătirea Preoperatorie

Pacienții sunt sfătuiți să urmeze o dietă specială și să efectueze o curățare intestinală înainte de operație.

Procedura Chirurgicală

Operația poate varia de la proceduri minim invazive la intervenții chirurgicale majore, în funcție de stadiul și locația cancerului.

Recuperarea Postoperatorie

Recuperarea poate include gestionarea durerii, reabilitarea și monitorizarea pentru orice semne de complicații sau recidivă.

Pregătirea Preoperatorie

Pacienții sunt sfătuiți să urmeze o dietă specială și să efectueze o curățare intestinală înainte de operație.

Procedura Chirurgicală

Operația poate varia de la proceduri minim invazive la intervenții chirurgicale majore, în funcție de stadiul și localizarea cancerului.

Recuperarea Postoperatorie

Recuperarea poate include gestionarea durerii, reabilitarea și monitorizarea pentru orice semne de complicații sau recidivă.

De ce să lucrezi cu mine?

Dr. Silviu Makkai

Membru al Comitetului de Educație al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică (ARCE)

Sunt Dr. Silviu Makkai, medic primar în chirurgie generală și doctor în științe medicale, cu o experiență vast dobândită pe plan national si internațional.

Misiunea mea este să furnizez îngrijirea medicală de cea mai bună calitate, îmbunătățind în mod continuu calitatea vieții pacienților mei.

Recenzii Google

5/5
Cosmin Filip
Cosmin Filip
2023-06-07
Pe langa calificarea si experienta in domeniu, comunicarea reprezinta un alt punct forte al dl. Dr. Silviu Makkai. Calmul cu care raspunde la orice intrebare, folosind cuvinte pe intelesul pacientului, ajuta foarte mult la construirea increderii necesare unei interventii chirurgicale. Post operatoriu, nivelul de comunicare si sfaturile oferite, raman la acelasi nivel ridicat. In concluzie, un medic pe care eu l-as recomanda cunoscutilor.
nicole iubu
nicole iubu
2023-06-06
Mulțumim domnului doctor Makkai Silviu pentru profesionalism și dedicare! Un doctor complet: un chirurg excepțional și un om dedicat pacienților și profesiei! M-a operat atât pe mine cât și pe soțul meu și îl recomand cu toată inima!
komat komat
komat komat
2023-06-06
Buna, Sunt Ramona In urma unei sarcini gemelare am luat foarte mult in greutate, ( nu ca as fi fost slaba pina atunci, toata viata am fost supraponderala). Am facut operatia de gastric slim la inceputul lui Aprilie, dupa doua luni am slabit 22 kg , sunt foarte multumita si imi pare rau ca nu am facut aceasta operatie mai repede. Doctorul Makkai este foarte atent la detalii iar in timpul operstiei mi-a rezolvat si o hernie ombilicala pt care ii multumesc mult. Il recomand pe acest medic , este foarte bun in ceea ce face si atent la detali , cu rezolvari la toate problemele si grijuliu cu pacienti lui.
Andreea Nichitescu
Andreea Nichitescu
2023-05-30
Domnul doctor Makkai este un medic extraordinar, de nota 10+. Am fost plăcut impresionata de calmitatea, prietenia, deschiderea si empatia cu care tratează pacienții. Pe langa profesionalismul de care a dat dovada, este si extrem de prompt si atent la nevoile pacientului. Un domn doctor cum rar am întâlnit, si pe care il recomand cu cea mai mare încredere. Am fost, de asemena, plăcut impresionata de grija si implicarea oferita. Va mulțumesc mult si v-aș clona pentru susținerea unui sistem medical mai bun.
Gabriel Ciocia
Gabriel Ciocia
2023-05-30
Un medic absolut fantastic. Domnul Makkai este un om extrem de cumsecade, calm si foarte cald, tine in permanenta contactul cu pacientul si cu cei apropiati si iti ofera ajutor ori de cate ori ai avea nevoie, mult peste ceea ce ar fi de asteptat. Este de asemnenea un chirurg excelent. Desi operatia a avut un grad ridicat de risc interventia a fost fara complicatii iar recuperarea rapida si nedureroasa. Am ajuns cu o tumora maligna destul de mare pe colonul descendent care aproape penetra peretele ureterului si muschiul psoas. Din cauza riscului procedurii si a altor considerente, varsta inaintata, anevrism de aorta, AVC in trecut, tratament anticoagulant permanent si per total o conditie fizica precara, alti doctori nici nu au vrut sa se implice in cazul nostru. Dar am avut noroc, l-am cunoscut pe domnul doctor Makkai. Nu exagerez, i-a salvat viata mamei mele. Din prima consultatie pe care am avut-o cu dumnealui am observat on grad de implicare la care nu mai speram. El ne-a indrumat pas cu pas si in mod accelerat prin procesul de refacere a tuturor investigatiilor. A sunat personal la clinicile din Brasov si ne-a planificat la CT-uri de abdoment, pelvis si torace si la RMN, toate in mai putin de o saptamana. Ne-a programat la: Dr-ul Popa Bogdan (Regina Maria) pentru prelevarea biopsiei Dr-ul Felix Farcas (Sf Constantin) pentru o opinie fata de anevrismul de aorta Dr-ul Perscaru Florentina (Regina Maria) pentru controlul oncologic Dr-ul Nagy Botond (Sf Constantin) care i-a montat stentul de ureter, o masura preventiva inaintea operatiei de rezectie a tumorii De asemenea, ne-a facut legatura cu o asistenta excelenta si la fel de cumsecade Gabriela (Gaby-Med Brasov) pentru ingrijire la domicilui, indeosebi pentru tratarea ranilor aparute in jurul stomei. Am fost notificati chiar inainte sa inceapa operatia si m-a sunat personal imediat dupa ce a terminat. Am fost in contact de 3 ori in acea seara sa ne tina la curent cu ceea ce se intampla. Dupa operatie am ramas socat sa vad ca mama se putea misca mult mai usor ca inainte, parca intinerise cu 10 ani. Un sentiment de fericire greu de descris. Nota 10 e prea putin. Va multumesc mult domnule doctor!
Claudia Cojocaru
Claudia Cojocaru
2023-05-30
Super medic chirurg.Dr.Makkai Silviu .

Recenzii Facebook

5/5
Diana Florica
Diana Florica
2023-06-06
recommends
Mulțumesc din suflet domnului doctor Makkai Silviu și echipei dumnealui care mi-au salvat viața în regim de urgenta ! Un medic pentru care nota 10 sau 5 steluțe sunt mult ,mult prea puține . In 52 ani nu am întâlnit până acum un medic cu atâta dedicație pentru meseria dumnealui ,dedicat pacientului și extrem de calm . Comunicarea medic -pacient excelenta foarte detaliata și pe înțelesul meu . Mii de mulțumiri pt un OM și MEDIC minunat ! Sistemul medical din România ar fi de vis daca ar exista mai multi medici ca domnul doctor Makkai.♥️ Multa ,multă sănătate sa puteți ajuta cat mai mulți pacienți aflați în necaz!🙏🙏🙏
Andreea Nichitescu
Andreea Nichitescu
2023-05-30
recommends
Domnul doctor Makkai este un medic extraordinar, de nota 10+. Am fost plăcut impresionata de calmitatea, prietenia, deschiderea si empatia cu care tratează pacienții. Pe langa profesionalismul de care a dat dovada, este si extrem de prompt si atent la nevoile pacientului. Un domn doctor cum rar am întâlnit, si pe care il recomand cu cea mai mare încredere. Am fost, de asemena, plăcut impresionata de grija si implicarea oferită . Vă mulțumesc mult si v-aș clona pentru susținerea unui sistem medical mai bun.
Lumi Elena
Lumi Elena
2023-05-25
recommends
Un medic excepțional,implicat șî mereu alături de pacienți,chiar și după operație!!Mulțumim din suflet domnului doctor Silviu Makkai,care dă dovadă de profesionalism!Mulțumesc lui Dumnezeu că ni l-a scos în cale!🙏🙏Recomand cu încredere,un medic deosebit!!
Gabriel Ciocia
Gabriel Ciocia
2023-05-24
recommends
Un medic absolut fantastic. Domnul Makkai este un om extrem de cumsecade, calm si foarte cald, tine in permanenta contactul cu pacientul si cu cei apropiati si iti ofera ajutor ori de cate ori ai avea nevoie, mult peste ceea ce ar fi de asteptat. Este de asemnenea un chirurg excelent. Desi operatia a avut un grad ridicat de risc interventia a fost fara complicatii iar recuperarea rapida si nedureroasa. Am ajuns cu o tumora maligna destul de mare pe colonul descendent care aproape penetra peretele ureterului si muschiul psoas. Din cauza riscului procedurii si a altor considerente, varsta inaintata, anevrism de aorta, AVC in trecut, tratament anticoagulant permanent si per total o conditie fizica precara, alti doctori nici nu au vrut sa se implice in cazul nostru. Dar am avut noroc, l-am cunoscut pe domnul doctor Makkai. Nu exagerez, i-a salvat viata mamei mele. Din prima consultatie pe care am avut-o cu dumnealui am observat on grad de implicare la care nu mai speram. El ne-a indrumat pas cu pas si in mod accelerat prin procesul de refacere a tuturor investigatiilor. A sunat personal la clinicile din Brasov si ne-a planificat la CT-uri de abdoment, pelvis si torace si la RMN, toate in mai putin de o saptamana. Ne-a programat la: Dr-ul Popa Bogdan (Regina Maria) pentru prelevarea biopsiei Dr-ul Felix Farcas (Sf Constantin) pentru o opinie fata de anevrismul de aorta Dr-ul Perscaru Florentina (Regina Maria) pentru controlul oncologic Dr-ul Nagy Botond (Sf Constantin) care i-a montat stentul de ureter, o masura preventiva inaintea operatiei de rezectie a tumorii De asemenea, ne-a facut legatura cu o asistenta excelenta si la fel de cumsecade Gabriela (Gaby-Med Brasov) pentru ingrijire la domicilui, indeosebi pentru tratarea ranilor aparute in jurul stomei. Am fost notificati chiar inainte sa inceapa operatia si m-a sunat personal imediat dupa ce a terminat. Am fost in contact de 3 ori in acea seara sa ne tina la curent cu ceea ce se intampla. Dupa operatie am ramas socat sa vad ca mama se putea misca mult mai usor ca inainte, parca intinerise cu 10 ani. Un sentiment de fericire greu de descris. Nota 10 e prea putin. Va multumesc mult domnule doctor!
Laura Balan
Laura Balan
2023-05-08
recommends
Este un bun prieten in primul rand cu pacientii ,iti expilca pe termeni ,este un doctor extraordinar si are o mana usoara !! Ii multumesc foarte mult pentru munca care o depune pentru un pacient.Mult succes in continuare domnul Makkai !🤗
Alexandra Ioana Bularca
Alexandra Ioana Bularca
2023-05-04
recommends
Intamplarea a facut sa ajung pe mainile domnului doctor Makkai pentru o colecistectomie de urgenta. De la prima intalnire si pana dupa iesirea din spital, domnul doctor mi-a aratat ca se poate si ca in filme: am discutat de fiecare data fara graba, cu rabdare, cu exemple, cu profesionalism, cu blandete. Il vedeam pe domnul doctor si de 2-3 ori pe zi, interesandu-se de starea si recuperarea mea. Contactul in spital, dar si dupa externare a fost zilnic, primind raspuns la orice intrebare as fi pus-o. Nu cred ca as fi putut nimeri mai bine. Asa ar trebui sa arate normalitatea. Va sunt recunoscatoare, domnule doctor, pentru fiecare clipa petrecuta in grija dvs.!
Condrea David
Condrea David
2023-04-18
recommends
Am ramas placut impresionat de acest doctor. Deseori medicii, datorita anumitor factori printre care si faptul ca au invatat mult si cunosc mult mai multe decat un om simplu, se poarta superior cu cei din jur. Nu iti explica ce fac, nu se coboara la nivelul pacientului. Am avut intamplator ocazia sa aud o conversatie a unui alt cadru medical, coleg cu dansul ("inferior in grad"). Si zicea ca e usor si placut sa lucrezi cu domnul Dr. Silviu. Asta fiind marturia unui asistent, care lucreaza cu mai multi doctori. Marturia asta, are mai multa insemnatate decat a mea, pentru ca dovedeste ca nu a fost prefacut cu pacientul, ci ca acesta e domnul Makkai. Mi-ar place ca toate cadrele medicale cu care voi interactiona in viitor sa fie ca dumnealui. Chiar se intereseaza de pacient.
Stas  Madan
Stas Madan
2023-04-13
recommends
Recomand acest Doctor cu toată inima și tot sufletul … Un adevărat Profesional și un Om cu Inima Mare care ma ajutat peste toate Măsurile…. Un Doctor “ exemplu” pentru toate Clinicile Va mulțumesc Dnu Doctor pentru tot ce ati făcut pentru mine , sa va dea Dumnezeu Sănătate .
Silviu Santu
Silviu Santu
2023-03-06
recommends
După anii de durere, sângerare și disconfort am întâlnit acest medic minunat. Dupa operație recuperarea a fost ușoară și cu multă grijă și atenție din partea medicului. Vă mulțumesc, domnule doctor! Îmi exprim toată recunoștința pentru dvs., pentru efortul, grija, profesionalismul, răbdarea, empatia și dedicația de care ați dat dovadă! Sunteți un om extraordinar, un medic de excepție. Vă doresc să fiți mereu sănătos și să aveți parte doar de tot ce este mai bun și frumos!
Eva Albertfi
Eva Albertfi
2023-02-25
recommends
Un medic de excepție! Cu foarte mult profesionalism, , empatie. Cu foarta multa răbdare, gata mereu să-ți sara în ajutor. Îți dă explicații amănunțite pe înțelesul pacientului. Mulțumim foarte mult pentru ajutorul acordat!

Dr. Silviu Tiberiu Makkai Popa

Medic specialist Chirurgie generală

Opinii
5/5

COSMIN (31.05.2023): Pe lângă calificarea și experiența în domeniu, comunicarea reprezintă un alt punct forte al dl. Dr. Silviu Makkai. Calmul cu care răspunde la orice întrebare, folosind cuvinte pe ințelesul pacientului, ajută foarte mult la construirea încrederii necesare unei intervenții chirurgicale.

5/5

ASTALUS (14.05.2022): În primul rând o persoana foarte empatică, cu o comunicare foarte detaliată și precisă a diagnosticului și metodelor de rezolvare. Calitatea actului medical și urmărirea evoluției în timpul spitalizării, precum și după externare, au fost la cel mai înalt nivel de profesionalism.
Multumesc dr. Makkai.

5/5

ADI (20.04.2022): Un medic de excepție, amabil, comunicativ, devotat meseriei. Un specialist și în primul rând, un OM, în adevăratul sens al cuvântului.

5/5

POPESCU (15.04.2022): Cuvintele nu pot exprima recunoștință pe care o simt acum pt profesionalism și grija pe care mi-ați oferit-o.
Sunteți un medic de EXCEPȚIE , un OM frumos la suflet și cu siguranță veți fi mereu RESPECTAT.

Întrebări Frecvente (FAQ)

Se recomandă efectuarea unui test de screening la fiecare 10 ani, începând de la vârsta de 50 de ani, sau mai devreme dacă există factori de risc.

Orice schimbare în obiceiurile intestinale, sângerări rectale sau simptome neobișnuite ar trebui discutate cu un medic.

Adoptarea unei diete echilibrate, bogată în fibre, menținerea unei greutăți sănătoase, renunțarea la fumat și consumul moderat de alcool pot reduce riscul de cancer colorectal.

Suna!
× Scrie-mi!